2011. november 4., péntek

Az ősz színei 3.: Csokoládé és narancs

Két szín, amelybe legszívesebben beleharapnánk! Szinte érezzük a narancs édesen fanyar és a csokoládé kesernyés-édes ízét, aromás illatát, a gyümölcs lédús és a táblás csoki kemény állagát. Nézzük, miként érvényesül egy szépen megálmodott esküvőn a narancs és a csokoládé.

Ha a melegséget sugárzó sötétbarna csokiszínt naranccsal párosítjuk, élénkké, üdévé varázsolhatjuk az összképet. Önmagában a barna is jól mutat, de talán túl komoly a nagy napra. Remekül kiegészíti mindkettőjüket a törtfehér, a drapp és a homokszín. Olyan sok narancsszínű virág és szárazvirág közül választhatunk, hogy nem is kezdjük felsorolni őket; mutatós, tartós és gyakorlatilag ingyenes esküvői dekorációt gyűjthetünk sötétbarna színben, ha egy szép őszi napon elmegyünk egy fenyőerdőbe tobozt gyűjteni.

Mivel a barna egyszerű szín, jól illenek hozzá a fényes, cirádás felületetek, vagyis mindenben ellentétesen viselkedik, mint az arany. A koszorúslányruha fénylő, szatén anyagát, illetve a damasztszalvéta textúráját finoman tompítja a sötétbarna – nagyon elegáns megoldás mindkettő! Érdemes a gazdagon mintázott meghívókra is egy pillantást vetni: ha ez a kissé cikornyás díszítés élénkebb színnel párosolna, legfeljebb elrettentő példaként szerepelne összeállításunkban, így viszont klasszikusan elegáns.

Az esküvői torta és a csokoládé mélyenfekvő kapcsolatát talán felesleges is volna ecsetelnünk! Nyamm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése